Наубайшылар, кондитерлер және кәмпиттерді жасаушылар нанның, торттардың, печеньелердің, пірәндіктердің әр түрлі сортын және басқа ұн өнімдерін дайындайды, сонымен қатар қанттан дана шоколадтар және кондитерлік өнімдер дайындайды.
Олардың міндеттеріне мыналар кіреді:
− нанды, торттарды, құрғақ печеньені, пирогтарды және басқа ұн өнімдерін дайындау;
− қанттан, шоколадтан және басқа ингредиенттерден қолдан жасалатын кондитерлік өнімдерді қол құрал-сайманы мен механизмдері арқылы дайындау;
− араластыру, купаждау немесе жылумен өңдеу үшін машиналар резервуарларында өлшенген ингредиенттерді қосу;
− стардарттар мен ерекшеліктердің талаптарын сақтау мақсатында шикізат сапасын тексеру;
− шпательдер немесе кистьтерді пайдалана отырып пісірілген нанға глазурь немсесе басқа қоспаларды жағу;
− қауіпсіздік техникасы және еңбек гигиенасы қағидаларының сақталуы мақсатында машиналарды іске қосу алдында жабдықтың тазалығын және жұмысқа жарамдылығын
тексеру;
− пісіру уақытын анықтау үшін пеш температурасын және өнімнің сыртқы түрін бақылау;
− нан, батон, ұнды және кондитерлік өнімдердің партияларын қалыптауды, тиеуді, пісіруді, түсіруді, қалыптардан алуды үйлестіру.
2025 ж. 1 қыркүйек